Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

mySugr® tillkännager att NovoPen® 6 och NovoPen Echo® Plus nu integreras i mySugr Logbook

svensk_v4_20210204_app_key_visual_ios_16_9_eggs

  • Anslutningen av Novo Nordisk® smarta insulinpennor till mySugr är nu tillgänglig i Sverige som första land, med lansering på flera marknader framöver.
  • Att sammanföra data och sätta in dem i ett sammanhang ger patienter och sjukvårdspersonal en bredare bild av den individuella diabetesbehandlingen och syftar till att stödja optimeringen av denna
     
  • Denna nya erfarenhet är en viktig milstolpe för mySugr och Roches vision om iPDM (integrated Personalised Diabetes Management).
     

7. april, 2021 - Idag tillkännagav mySugr att Novo Nordisk NovoPen 6® och NovoPen Echo® Plus kommer att integreras med mySugr Logbook på iOS. Integrationen följer på det samarbetsavtal som ingicks mellan Roche och Novo Nordisk 2019.

Användarna kan spara och spåra data från sin smarta insulinpenna i mySugr-appen med hjälp av NFC-teknik (Near Field Communication), och kombinera dessa data med blodsockervärden, aktiviteter, måltider och andra relevanta diabetesdata. Lösningen är för närvarande tillgänglig i Sverige och kommer att lanseras i fler länder de närmaste månaderna.  

 

Användarna kan ansluta flera Novo Nordisk smarta insulinpennor till mySugr Logbook och skapa omfattande rapporter av sina diabetesdata. Den exakta loggfunktionen och dokumentation av injektioner ger sjukvårdspersonalen insikter om den dagliga behandlingshanteringen och beslutsprocessen hos deras patienter.

 

– Anslutningen av Novo Nordisk smarta insulinpennor med vår mySugr-app är ett viktigt steg på vår väg mot att erbjuda ett verkligt öppet ekosystem, säger Jörg Hölzing ,VD för mySugr och Head of Strategy and Customer Solutions på Roche Diabetes Care. – Vår vision är att hjälpa människor överallt i världen hantera sin diabetes bättre – oavsett vilket märke deras lösning har. Vi gör det möjligt för både diabetiker och sjukvårdspersonal att fatta bättre behandlingsbeslut baserat på de data som samlas in av enheterna som är anslutna till vårt öppna ekosystem. Genom att integrera NovoPen 6® och NovoPen Echo® Plus i mySugr förbättrar vi kvaliteten på interaktionen mellan patient och läkare, och stödjer en personligt anpassad syn på behandlingsresultatet som ser mer till helheten.

Om mySugr

mySugr, grundat i Wien 2012​, är ett digitalt hälsoföretag som syftar till att förenkla livet med diabetes. mySugr ger personer med diabetes verktygen, kunskapen och tryggheten att hantera sin diabetesbehandling och sina hälsoresultat genom att möjliggöra snabb och enkel insamling av relevanta behandlingsdata på ett enda ställe. mySugr gör detta genom ett växande antal anslutna enheter, integrationer och manuell inmatning. mySugr finns i 78 länder och på 24 språk och har mer än tre miljoner registrerade användaren. Genomsnittligt betyg är 4,6 i appen och​ Google Play Store​. mySugr Logbook och mySugr Bolus Calculator är båda medicintekniska enheter i EU.  mySugr anslöt sig till Roche Diabetes Care-familjen 2017, en global ledare inom iPDM (integrated Personalised Diabetes Management). För mer information, gå in på www.rochediabetes.com och ​​www.mysugr.com.

MYSUGR, MAKE DIABETES SUCK LESS  är varumärken som tillhör Roche. Alla andra varumärken och produktnamn tillhör sina respektive ägare. © 2020

Presskontakt

Sarah-Maria Richter

Global Communications Manager mySugr

Tel: + 43 664 88720614

E-post: [email protected]

mySugr Gmbh

Trattnerhof 1 / 5.OG  

A-1010 Wien

www.mySugr.com