Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

”Nu är det jag som har kontrollen över mitt liv”

”Nu är det jag som har kontrollen över mitt liv”
Emelie Carlsson är 23 år och har levt med diabetes sedan hon var 2 år. Accu-Chek Mobile blev en vändning som fick Emelie att bli mer motiverad att ta kontroll över sin diabetes.

— Det är jag som ska ha makten över mitt liv, inte min diabetes. Stäng

Hur var det att få diabetes?
– Det var först när jag började skolan som jag kände att jag var annorlunda. Mina kompisar behövde aldrig tänka på vad de åt eller om de fick äta lördagsgodis eller så. Men jag måste alltid hålla koll och ha med sprutor och allt sånt som ingen annan behövde. Och ibland struntade jag bara i det. Jag tog inte blodsockret, glömde ta mitt insulin eller tog för mycket och fick känningar. Jag slarvade eftersom jag ville vara som alla andra.

Varför valde du Accu-Chek Mobile?
– Förut bytte jag ofta och ville alltid ha det nyaste. Men Accu-Chek Mobile passade mig perfekt eftersom den är så smidig och enkel. Man behöver inte ha med sig en massa olika saker och man slipper teststickorna. Förr låg det teststickor överallt. Mamma kan faktiskt fortfarande hitta teststickor ibland, trots att det var länge sedan jag flyttade!

Har Accu-Chek Mobile förändrat ditt sätt att hantera din diabetes?
– Ja, helt klart. Jag slarvade ju en del förut. När jag fick Accu-Chek Mobile började jag att testa mig oftare. Det blev roligare när det var så enkelt. Och det i sin tur motiverade mig till att tänka mer på hur jag sköter mig.

Har det gett något resultat?
– Absolut. Nu testar jag mig varje gång jag äter något eller ska göra något som kan påverka blodsockret. Jag ligger inte lika högt och får inte känningar så ofta. Och mitt HbA1c är lägre. Men framförallt mår jag bättre. Jag har mer energi och orkar mer. Och så oroar jag mig inte lika mycket, eftersom jag har bättre kontroll på blodsockret.

Hur lever du idag?
– Som jag vill, fast med bättre rutiner. Jag jobbar, har tagit motorcykelkörkort och åkte i våras på utlandssemester utan min familj för första gången. På fritiden tränar jag min hund Diezel i rallylydnad och agility och har planer på att börja tävla. Vi ska också börja på en servicehundutbildning. Tanken är att han ska vara en extra trygghet.

Vem tycker du ska välja Accu-Chek Mobile?
– Alla. Accu-Chek Mobile hjälpte mig att ändra på hur jag skötte min diabetes eftersom den är så enkel. Den är snygg och smidig och man har en enda sak att hålla reda på istället för en hel väska med prylar. Det är den bästa mätaren jag haft.