Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Instruktionsfilmer

Vanliga frågor

Infusionsset

Accu-Chek- infusionsset har en låsanslutning som möter international standard och som används mycket inom bioteknik. Våra set passar på alla Accu-Chek- pumpar samt på andra pumpar som möter samma standard.

Smärta vid infusionsområdet kan vara ett tecken på att du använder ett set som inte penetrerar till ett djup som passar dig. Detta kan speciellt påverka barn eller smala användare. Om du använder Accu-Chek TenderLink- infusionsset, försök att justera införingsvinkeln. För 90 gradiga införingsset, prata med din läkare om vilka möjligheter det finns att byta till en annan sorts nål eller kanyllängd.

Vattensporter och kraftig svettning kan påverka infusionssetets adhesivelapp. Försök att använda en extra vattenmotståndig adhesivelapp (typ Tegaderm™ eller Opsite TM IV3000TM) så att du kan känna dig säkrare.

Du kan också prova varvningstekniken. Tvätta huden med en adhesivetrasa, se till att huden torkar ordentligt och lägg sedan på ett sterilt förband. Sätt in infusionssetet i förbandet och täck setet med ett till sterilt förband för att klämma fast det.

Ett antal konsumentprodukter eller beläggningsmaterial innehåller olika sorters mjukgörande ämnen för att göra materialet mjukare. Sådana material är kända för att framkalla allergiska reaktioner eller för att till och med vara cancerogena. Mjukgörande ämnen används oftast i PVC. Eftersom Accu-Chek- infusionsset är PVC-fria kan vi utesluta att mjukgörande ämnen, så som DEHP och DBP, används.

För att se till att områden inte blir infekterade rekommenderar vi att du ändra område minst en gång var 48:e timme för stålnålsset och en gång var 72:a timme för mjukkanylsset. Det är viktigt att alltid testa din blodglukosnivå 1-3 timmar efter att du har satt in ett nytt set för att försäkra dig om att det fungerar som de ska.

Roche lägger stor vikt vid att använda lågallergena material. Våra infusionsset innehåller ingen latex eller PVC, lim och lösningsmedel används så lite som möjligt. Adhesivetejpen är också speciellt utformad för att tillåta huden under att kunna andas.

Dock är det så att allergiska reaktioner aldrig helt kan uteslutas. Ibland kan en reaktion komma väldigt plötsligt, även om du har använt samma produkt i flera år. Om du får en allergisk reaktion, fråga din läkare gällande produkter som kan hjälpa dig att fortsätta med en bekväm behandlig.

Även om det då och då kan klämma till lite när ett infusionsset förs in så tycker många att insättning av ett infusionsset är mera bekvämt än sprutor. När setet väl ligger under huden så är det så bekvämt att de flesta glömmer att de har det på sig.

Still can't find what you need?

Vi vill gärna ha din feedback

Här

Accu-Chek Insight Flex

Egenskaper

Accu-Chek Insight Flex är ett flexibelt infusionsset med en mjuk kanyl där du kan välja mellan automatisk införing och manuell införing i 90° vinkel. Infusionssetet har en unik ut-/infällningsmekanism gör att införingsnålen endast är exponerad när den ska användas. Perfekt för dig som vill ha en enkel och bekväm vardag men samtidigt sätter högt värde på säkerhet.

Accu-Chek Insight Flex infusionsset är endast avsett för användning med diabetesbehandlingssystemet Accu-Chek Insight

Egenskaper

Flexibel och säker införingsmetod

  • En unik ut-/infällningsmekanism gör att införingsnålen endast är exponerad när den ska användas
  • Säkra, bekväma fästplåster


Enkelt att använda

  • Ergonomisk design med ett stort handtag som är lätt att greppa
  • Möjlighet till automatisk införing av kanylen
  • Ett klickljud bekräftar att slangen är korrekt ansluten till infusionssetet
  • Rundade kanter – bekväm att bära, fastnar inte


Passar i din vardag

  • Maximal bekvämlighet och rörelsefrihet. Den mjuka kanylen känns knappt
  • Individuellt anpassningsbar – flera olika kanyl- och slanglängder
Specifikationer
Införingsvinkel:

rak, 90°

Kanyl:

mjuk kanyl

Frånkoppling:

Ja, vid kanyldelen

Längd på kanylen:

6 mm, 8 mm, 10 mm

Diameter: Mjuk kanyl:

Mjuk kanyl: Ø 0,68 mm, införingsnål: Ø 0,4 mm, rostfritt stål (27 gauge)

Längd på slang:

40 cm, 70 cm, 100 cm

Höjd:

6,3 mm

Förpackning:
  • Förpackning med 10 kompletta uppsättningar/förpackning med endast 10 kanyler/förpackning med 10 Accu-Chek Insight-adaptrar och slangar
  • Med dedikerad Accu-Chek Insight-adapter