Vanliga frågor

De vanligaste frågorna Om du har frågor om hur du använder en Accu-Chek produkt, hur du testar ditt blodsocker etc, sök gärna igenom vanliga frågor och svar som du hittar nedan.

TOPP TRE MEST VANLIGA FRÅGOR

Hur erhåller jag en droppe blod?

Svar: Tvätta och torka dina händer ordentligt och massera sedan ett finger för att stimulera blodflödet. Undvik att använda ditt pekfinger eller tummen eftersom du använder dessa fingrar oftast. Stick ena sidan av fingret med en blodprovstagare. Pressa den mot fingret lite gran för att stimulera att en droppe blod formas.

Hur rengör jag min blodglukosmätare? Hur ofta bör jag rengöra den?

Svar: Rengör din mätare då den ser smutsig ut eller då du öppnar en ny förpackning med testremsor, vilket borde vara åtminstone en gång varannan månad. Skjut bort skyddet för testremsor and tvätta det med kallt vatten. Du kan sedan torka av det snabbt med 70 % alkohol, tillåt det att torka ordentligt. Torka av mätaren med en mjuk luddfri trasa eller bomullspinne, vilken kan var fuktigt med inte blöt. Tillåt inte att fukt kommer in i själva mätaren. När alla delar är torra kan du skjuta tillbaka skyddet för testremsor på mätaren.

Hur ofta bör jag testa mitt blodsocker?

Svar: Du bör testa ditt blodsocker så ofta som din hälsovårdsspecialist har rekommenderat.