Accu-Chek®

Teckenstorlek Minska teckenstorlek Öka teckenstorlek

VälkommenLogga in | Registrera dig

Var vänlig logga in här.

Glömt lösenordet?

Tipsa en vän Mejla den här sidan Skriv ut denna sida

Stäng X

Mejla den här sidan

Alla fält måste fyllas i

För att skicka till flera olika e-postadresser, separera e-postadresserna med ett komma

Diabetes typ 2

Över 90 % av alla som har diabetes har typ 2 diabetes.1 När det gäller typ 2 diabetes kan det vara så att bukspottskörteln tillverkar tillräckligt med insulin, men kroppen kan inte på ett effektivt sätt använda det insulin det tillverkar. Detta brukar kallas insulinmotstånd. Till slut kan bukspottskörteln sluta att tillverka insulin helt och hållet.

Typ 2 diabetes påverkar vanligtvis människor senare i livet, men det kan påverka människor i alla åldrar. Ytterligare riskfaktorer eller kännetecken för typ 2 diabetes inkluderar:

  • Diabetes inom familjen
  • Tidigare graviditetsdiabetes
  • Fetma
  • Etnicitet så som afroamerikan, mexiko-amerikan, stillahavsamerikan eller nordamerikansk indian, även om väldigt lite forskning har gjorts utanför USA när det gäller predisposition baserad på etnicitet. 3

Eftersom typ 2 diabetes utvecklas sakta och ofta är svår att upptäcka är det många som inte diagnostiseras förens flera komplikationer framträder. Det är möjligt att upp till en tredjedel av all med diabetes saknar en diagnos. 2

Beroende på hur allvarlig typ 2 diabetes man har kan den hanteras med enbart kost och fysisk aktivitet, med oral medicinering, eller insulin injektioner, men en kombination av dessa behandlingar är oftast att föredra. Egenkontroll av din blodsockernivå kan hjälpa dig att mäta hur framgångsrik din behandling är.

1 Centers for Disease Control and Prevention. National diabetes fact sheet, 2007. Tillgängligt på: http://www.cdc.gov/diabetes/pubs/pdf/ndfs_2007.pdf. Information hämtad 2008-10-16.
2 American Diabetes Association. Standards of medical care in diabetes–2008 [position statement]. Diabetes Care. 2007; 31: S12-S54. Tillgängligt på: http://care.diabetesjournals.org/cgi/content/full/31/Supplement_1/S12 (Information hämtad 2008-01-24).
3 International Diabetes Federation. Who gets diabetes? Tillgängligt på: http://www.idf.org/home/index.cfm?unode=3B96880C-C026-2FD3-87046988B851BC00 . Information hämtad 2008-11-12.

 

Den här webbplatsen innehåller produktinformation som är riktad till en bred kundkrets och kan innehålla uppgifter om produkter eller information som annars inte är tillgängliga eller giltiga i annat land än Sverige. Var vänlig observera att vi inte tar något ansvar för att vi gör sådan information tillgänglig som kan vara oförenlig med något rättsligt förfarande, föreskrift, registrering eller sedvänja av något slag i annat land än Sverige.